Boka en tid för Invisalign i Malmö

Har du problem med dina tänder? Har du ett bett som är skevt, har du för långt mellanrum mellan varje tand eller har du tänder som ser konstiga ut? Du är långt ifrån ensam. Idag finns det en lösning som hjälper dig utan att det syns. Invisalign ger dig leendet åter och denna behandling erbjuds hos kliniker från Malmö i söder till Kiruna i norr.

I Sverige har vi en väldigt välutvecklad tandvård sett till att alla får chansen att få bra tänder. Vi har fri tandvård fram till dess att man fyller 23 år. Det ger oss ett bra startskott där vi kan ge oss ut i vuxenlivet med friska, starka tänder och där vi också kan slippa de värsta problemen. Men, för många så kan dels problemen komma senare och dels så kan också själva behandlingen som erbjöds som lösning ha varit avskräckande. Det senare kan illustreras av den vanliga tandställningen i form av en räls.

En räls reglerar tänderna på ett utmärkt sätt - men den syns också. För ungdomar - som befinner sig i en känslig ålder - så kan en räls skapa problem. Något som gör att man avstår och där man alltså i vuxen ålder finner sig i ett läge där man har ett bett som är snett eller tänder som är långt ifrån perfekta. Invisalign är en tandställning som fungerar på samma sätt som en räls, men med den tydliga skillnaden att den inte syns. Har du problem med dina tänder som vuxen i Malmö så är Invisalign definitivt en behandling som rekommenderas. Den fungerar och den gör det dagligen - men ingen ser att du får dina tänder reglerade.

Invisalign är revolutionerande och lär inom kort även erbjudas som ett alternativ även till barn och unga. Som sagt: det handlar om en väldigt känslig ålder. Vissa landsting i Sverige erbjuder också tandvårdschecken för behandling med Invisalign hos privata kliniker. Stockholm är ett exempel på detta. Fler lär säkerligen ta efter.

Ny teknologi - Invisalign låter dig följa utvecklingen

Med en vanlig räls kan man egentligen bara hoppas - och drömma - hur den framtida tandraden ska se ut. Med Invisalign kan man dels se hur resultatet kommer att bli och dels också följa hela resan fram till målet. Vid den första - extremt viktiga - konsultationen hos din tandläkare gällande invisalign i Malmö kommer man att ta bilder som sedan används för att framställa en 3-D modell av hur resultatet kommer att bli. Det är viktigt. Skulle du känna att det inte är tillfredsställande så kan du också avstå från att genomföra behandlingen med Invisalign.

Väljer du att fortsätta så kommer transparenta skenor att tillverkas för just dina tänder - med dessa som mall - och i dessa finns det speciella chip. En teknologi som möjliggör att du - via en app i din telefon - hela tiden kan se hur dina tänder, sakta med säkert, förflyttas mot den position de slutligen ska ha. Det är väldigt häftigt och ger patienten en spännande väg från start till mål.

Invisalign fungerar inte enbart för det rent estetiska och som hjälp till ett tilltalande, vackert leende. Lika viktigt är att det är en behandling som kan komma att underlätta exempelvis tuggande av mat och göra att framtida dentala problem uppkommer. En annan fördel är att skenorna är sköna att bära. Det finns ingenting som skaver eller tar emot: man har dem på utan att det känns. Invisalign har, kort och gott, extremt många fördelar.

21 Sep 2020