Blogg

RSS

Är du intresserad av maskinuthyrning i Malmö?

14 maj 2022

Du kan hyra maskiner i Malmö istället för att köpa egna. Det kan vara bra istället för att göra en dyr investering. Speciellt om du är ny i branschen.

Är du helt ny i en bransch och ska göra ett jobb kan det vara mycket bättre att hyra maskiner i Malmö istället för att köpa in dyrt. Då behöver du inte börja ditt företagande med förlustsiffror. Dina intäkter från jobbet du gör skulle kunna täcka hyran av maskinerna. Dessutom kan det ge dig plus i kassan. Det kommer klirra gott i dina öron. Du startar med vinst och det ger mersmak och drivkraft att jobba vidare. En riktigt bra situation att börja med. Hyr dina maskiner i Malmö och sätt igång ditt företagande. Lekande lätt kör du igång och kan njuta av det du gör.

En garvad maskinförare kan mycket väl behöva maskinuthyrning

För dig som redan är igång är det en lika bra idé att hyra maskinerna du ska arbeta med. Du vet säkert hur dyrt det är att köpa in dem och sedan underhålla dem. Dessutom ska de ju stå någonstans när de inte används. Att underhålla både maskinhallar och stora maskiner är ett heltidsjobb bara det. Då blir det mindre tid över att göra det som är det roliga. Det du är bra på. Bättre då att göra det man är bäst på. När alla gör det blir det bra jobbat. Dag efter dag i ditt liv. Mindre bekymmer och mer arbetsglädje.

Rusta och matcha hittar jobben i Malmö

28 apr 2022

Rusta och matcha är tjänsten som gör det möjligt att hitta drömjobbet i Malmö. Med en personlig handledare får du hjälp med att leta upp och söka rätt jobb.

Det finns många anledningar till varför man letar jobb. Kanske är man nyutbildad och letar efter sitt första jobb, kanske vill man byta karriär eller bara har tröttnat på sitt gamla jobb men vet inte riktigt vad man vill göra istället. Det viktiga är att våga ta steget till förändring.

Det som utmärker programmet rusta och matcha är att det vänder sig till personer som av någon anledning behöver en extra push i jobbletandet. Det kan handla om att hitta motivation till att börja leta, eller få kunskap om hur man går tillväga för att söka ett jobb. I andra fall kan det vara att man har behov av språkstöd för att lyckas.

Rusta och matcha - vägen till framtiden

För att kunna använda dig av tjänsten rusta och matcha finns det vissa kriterier. Arbetsförmedlingen beslutar om detta är tjänsten för dig, så du måste först och främst vara inskriven där. Sedan bedömer din arbetsförmedlare om du är rätt kandidat för programmet genom olika samtal och genomgångar.

Det sista du behöver göra innan du kastar dig ut i jobbsökandet är att välja leverantör av tjänsten. Det finns nämligen fler företag som jobbar med att hjälpa människor till ett nytt jobb eller utbildning. Efter att du har valt leverantör träffas ni och gör en kartläggning av bakgrund, erfarenheter och mål för framtiden.

Smarta markiser i Malmö

27 apr 2022

Det finns markiser i Malmö för många användningsområden. De kan användas till en balkong för att ge svalka varma dagar, eller för att täcka ett caféfönster och skydda alla goda bakverk.

Den nya poolen var perfekt. Anna älskade att ta en simtur varje morgon och sedan ligga och läsa i solstolen en liten stund innan jobbet. Men de senaste dagarna hade hon insett att gubben som bodde i huset bredvid gjorde sig ärenden till delen av tomten som gränsade till hennes. Han klippte gräset vid staketet. Hämtade bollar han kastat åt hunden som inte ides springa och hämta dem. Allt bara för att titta på henne i bikini, det visste hon.

Anna ojade sig för sina arbetskamrater som tyckte att hon tog i. Hon visste att de tyckte hon var lite fin i kanten.

Markiser stoppade gubben i Malmö

Tillslut sa en av arbetskamraterna åt henne att skaffa en markis. Trodde de att hon var dum? Markiser hängde man över fönster, var skulle hon sätta den? Lyckligtvis hann densamme fortsätta innan Anna sa något. Sidomarkiser är perfekt som insynsskydd och dessutom blir det lä. Det gör det så skönt att ligga där och känna solen steka.

Så snart Anna kom hem googlade hon på pris på markiser i Malmö. Sedan läste hon på om sidomarkiser. De monterades på stolpen och drogs ut när man skulle använda dem. De kunde enkelt tas bort om man så önskade. Hon beställde en grå som passade bra med trägolvet. Nu skulle gubben få leta efter något annat att titta på.

Paintball ger roligaste svensexan i Malmö

25 feb 2022

Att spela paintball på en svensexa i Malmö med ett gäng vänner är grymt kul. Kanske inte lika roligt med de mindre snygga blåmärkena man kan få, men det är helt klart värt vartenda blåmärke.

En svensexa är brudgummens avstamp från livet som ogift ungkarl till en stadgad äkta make. Självklart ska sådant firas med bästa vännerna och rolig släkt. Många gånger genom historien har gängen runt brudgummen utsatt honom för pinsamheter och rena elakheter. Det som gänget tyckte var roligt var inte alltid något som den blivande äkta maken uppskattade.

Paintball på svensexan höjer humöret

Idag har fler och fler insett att en svensexa, men även möhippor, ska vara roliga minnen att se tillbaka på. Förhoppningsvis har man även lite roligt material att visa för gästerna på bröllopet utan att det för den delen är pinsamt. En svensexa i Malmö behöver inte alls handla om gulliga saker som att klappa katter och gå kramkurser för att vara snäll.

Det bästa är att utgå från den blivande brudgummens intresse och vad han skulle uppskatta. Det ska även fungera bra i gänget som ska vara med på svensexan utan att ruinera alla. Då är paintball en bra aktivitet. Att få springa runt med ett härligt högt adrenalinpåslag och få skjuta på varandra med färgbollar är riktig roligt. Paintball ger dessutom både minnen och goa blåmärken för en tid framöver att skratta åt. Bästa tipset är nog att planera in aktiviteten i god tid så det inte finns några blåmärken kvar till bröllopet.

Brottmålsadvokat i Malmö

24 jan 2022

När ett brott har begåtts har den anklagade rätt till en advokat. Att ta kontakt med en brottmålsadvokat i Malmö kan vara det som gör skillnad. Deras kunskaper hjälper hela vägen till beslut.

Anders var i chock. Ena stunden satt han i köket och läste tidningen, i nästa vara han anmäld för hemfridsbrott och stöld. Att hans före detta flickvän kunde göra detta hade han aldrig kunnat tro.

Tacksamheten över att hans syster var så skärpt visste inga gränser. Anna hade sett till att en brottmålsadvokat hade blivit inkopplad. Nu väntar de på att få träffa denne för första gången.

Hjälp av erfaren brottmålsadvokat

Erika, brottmålsadvokaten, kändes väldigt kompetent när hon ledde honom genom alla de steg som skulle följa. Han fick berätta vad som hade hänt. Att han åkt till sin lägenheten som han och exet bott i tillsammans och hämtat en tv-apparat.

Hon lovade att sitta med i alla förhör och kommande rättegång, om det blev en sådan. Lovade att hon skulle göra allt hon kunde för att hjälpa honom. Det kändes tryggt. Hon hade många års erfarenhet av liknande fall och visste hur utredningarna gick till.

Innan dom sa adjö, gav Erika honom kontaktdetaljer ifall han hade några frågor eller funderingar.

När allt var över många månader senare hade hon hållit sitt ord. Genom noggrant arbete hade polisen och Erika kunnat bevisa att han hade rätt att vistas i lägenheten och att tv-apparaten var hans redan innan Anders och hans exsambo flyttade ihop. Nu var han tacksam för sparade kvitton och världens bästa brottmålsadvokat. Läs mer om - på den här hemsidan: brottmålsadvokatmalmö.se

I Malmö hinner du med att gå till tandläkaren

20 sep 2021

Till skillnad från i andra storstäder är det lätt att hinna med ett besök hos tandläkaren i Malmö. Tur, eftersom regelbundna besök är en nyckel till att hålla dina tänder både rena och snygga.

Det är inte helt lätt att få ihop livet i en storstad. Under de senaste åren har många människor upptäckt att livspusslet i en stressig stad, som huvudstaden, helt enkelt inte går ihop. Att flytta ut på landet har varit en lockande lösning, men att helt avstå från storstadspulsen kan vara ett svårt beslut.

Att välja Malmö är smart på många sätt för den som vill ha stadens alla möjligheter men också tid att hinna med sådant som verkligen är viktigt i livet. Såsom barnen, att vara ledig, att hinna träna och inte minst: att gå till tandläkaren.

Ett årligt besök hos tandläkaren är ett måste

Det låter kanske löjligt att inte hinna med ett besök om året hos en så viktig person som din tandläkare. Men faktum är att många stressade storstadsbor ständigt skjuter upp besöket hos tandläkaren eller tandhygienisten. Tyvärr för det med sig en rad olika risker för din tandhälsa.

Tandvärk är till exempel ett mycket sent symptom på kariesangrepp och hål i tänderna. Har det gått så långt att du känner av tandvärk borde du ha gått till tandläkaren för länge sedan. Det som är bra med Malmö är att det aldrig är långt att gå – inom Malmös stadskärna tar du dig vart som helst på en halvtimme.

Boka en tid för Invisalign i Malmö

21 sep 2020

Har du problem med dina tänder? Har du ett bett som är skevt, har du för långt mellanrum mellan varje tand eller har du tänder som ser konstiga ut? Du är långt ifrån ensam. Idag finns det en lösning som hjälper dig utan att det syns. Invisalign ger dig leendet åter och denna behandling erbjuds hos kliniker från Malmö i söder till Kiruna i norr.

I Sverige har vi en väldigt välutvecklad tandvård sett till att alla får chansen att få bra tänder. Vi har fri tandvård fram till dess att man fyller 23 år. Det ger oss ett bra startskott där vi kan ge oss ut i vuxenlivet med friska, starka tänder och där vi också kan slippa de värsta problemen. Men, för många så kan dels problemen komma senare och dels så kan också själva behandlingen som erbjöds som lösning ha varit avskräckande. Det senare kan illustreras av den vanliga tandställningen i form av en räls.

En räls reglerar tänderna på ett utmärkt sätt - men den syns också. För ungdomar - som befinner sig i en känslig ålder - så kan en räls skapa problem. Något som gör att man avstår och där man alltså i vuxen ålder finner sig i ett läge där man har ett bett som är snett eller tänder som är långt ifrån perfekta. Invisalign är en tandställning som fungerar på samma sätt som en räls, men med den tydliga skillnaden att den inte syns. Har du problem med dina tänder som vuxen i Malmö så är Invisalign definitivt en behandling som rekommenderas. Den fungerar och den gör det dagligen - men ingen ser att du får dina tänder reglerade.

Invisalign är revolutionerande och lär inom kort även erbjudas som ett alternativ även till barn och unga. Som sagt: det handlar om en väldigt känslig ålder. Vissa landsting i Sverige erbjuder också tandvårdschecken för behandling med Invisalign hos privata kliniker. Stockholm är ett exempel på detta. Fler lär säkerligen ta efter.

Ny teknologi - Invisalign låter dig följa utvecklingen

Med en vanlig räls kan man egentligen bara hoppas - och drömma - hur den framtida tandraden ska se ut. Med Invisalign kan man dels se hur resultatet kommer att bli och dels också följa hela resan fram till målet. Vid den första - extremt viktiga - konsultationen hos din tandläkare gällande invisalign i Malmö kommer man att ta bilder som sedan används för att framställa en 3-D modell av hur resultatet kommer att bli. Det är viktigt. Skulle du känna att det inte är tillfredsställande så kan du också avstå från att genomföra behandlingen med Invisalign.

Väljer du att fortsätta så kommer transparenta skenor att tillverkas för just dina tänder - med dessa som mall - och i dessa finns det speciella chip. En teknologi som möjliggör att du - via en app i din telefon - hela tiden kan se hur dina tänder, sakta med säkert, förflyttas mot den position de slutligen ska ha. Det är väldigt häftigt och ger patienten en spännande väg från start till mål.

Invisalign fungerar inte enbart för det rent estetiska och som hjälp till ett tilltalande, vackert leende. Lika viktigt är att det är en behandling som kan komma att underlätta exempelvis tuggande av mat och göra att framtida dentala problem uppkommer. En annan fördel är att skenorna är sköna att bära. Det finns ingenting som skaver eller tar emot: man har dem på utan att det känns. Invisalign har, kort och gott, extremt många fördelar.

Malmö staden i den svenska södern

11 aug 2020

Nästan längst ner i landet ligger Sveriges tredje största stad och nordens sjätte största, Malmö. Turning torso som är en välkänd byggnad i staden är europas tredje högsta bostadshus.

Öresundsbron är en annan välkänd konstruktion som med sin 15,9 km långa förbindelse sammanknyter städerna Malmö och Köpenhamn. Den enda fasta länken mellan Sverige och kontinenten. Trots att många numera reser över med bil eller tåg för att arbeta i grannlandet eller för att fortsätta ner mot kontinenten så behöver man såklart resa lite längre än Danmark för att behöva få Vaccin för utlandsresor i Malmö. Bron har dessutom blivit en turistattraktion i sig. Vid västra delen ligger Pepparholmen en konstgjord ö som blivit ett naturreservat. Ingen är tillåten att besöka den och öns natur har utvecklats utan påverkan av människan. Bron består av både bro, artificiell ö och tunnel.

Malmö som turiststad

Att befinna sig i Malmö känns lite som att vara utomlands då södra sverige i mycket influerats av länder på andra sidan bron. Även språket kan tyckas påminna om danska, om än de flesta skåningar inte skulle hålla med om det. Efter Öresundsbron är Lilla Torg en plats som de flesta turister talar varmt om. På torget i gamla tider trängdes både kötthandlare, bagare och andra försäljare, men idag har istället saluhallar tagit över all försäljning. Runt om finns ett flertal restauranger och här ser man flera korsvirkeshus som är typiska för denna delen av landet. Torget myllrar av människor dagtid och när solen går ner hörs glada skratt från barer och restauranger runt omkring.

Lite annorlunda aktiviteter

Det är alltid spännande när en plats erbjuder något utöver det vanliga och det gör definitivt Malmö. Vad sägs om att ta en gondoltur och se den vackra slottsträdgården samtidigt som gondoljären sjunker vackra serenader på Italienska. Här märker man verkligen att sydeuropa har tagit sig upp till norden på ett härligt sätt. Om man nu gillar vatten så varför inte ta sig fram på kanalen med SUP-bräda. På så vis får man både frisk luft, vackra vyer och motion. En annan vattenaktivitet på kanalerna är att åka flotte. Här tar man med sin egen mat och dryck eller beställa av företagets catering. Sedan är det bara att komma ombord och njuta av sällskap och levande musik. Allt medan flotten flyter fram genom flera vackra parker. Förutom kanalerna har man såklart det blå havet alldeles nära.

Vi köper din bil Malmö

2 mar 2020

Vi köper din bil Malmö - vad innebär det och vad skiljer sig mellan att sälja sin bil till en bilhandlare eller en privatperson? Vad avgör försäljningspriset och hur går processen till?

Om man funderar på att sälja sin bil så är ofta något av det första man vill ta reda på, hur mycket bilen är värd. Men hur tar man reda på det? Ett sätt är att gå igenom alla sidor på internet som säljer bilar för att jämföra den egna bilen med de som säljs och på det viset kunna klura på hur mycket den egna bilen är värd. Det brukar dock vara svårt eftersom det sällan finns någon annan bil som är precis likadan som den egna och det kan även vara svårt att själv bedöma hur mycket ett pris kan skilja sig beroende på alla de faktorer som gör en bil. Nya företag finns numera på internet, som kan genom att få lite information om bilen, ge en ungefärlig bedömning av hur mycket bilen är värd. Och inte bara det. De kan även köpa bilen och sedan sälja den vidare så att man själv slipper ha kundkontakten.

Sälja till bilhandlare eller privatperson

Generellt sett så tar bilhandlare högre priser av kunder än de som säljer privat och det kan vara ett argument för att vilja sälja bilen själv. Men det är också så att många kunder inte vill köpa bil av en privatperson i och med att man då oftast köper bilen i befintligt skick och inte kan få igenom vissa korrigeringar som byte av däck eller om något annat behöver lagas eller tillföras. En bilhandlare som Vi köper din bil Malmö har också garantier som gäller ifall något är fel på bilen vid försäljningen som kan innebära att hela, eller delar, av reparationskostnaderna står bilhandlaren för. Eller så kan man vid stora problem med bilen få pengarna tillbaka.

Processen att sälja en bil

Om man bestämt sig för att sälja sin bil till en bilhandlare så tar man kontakt med den man valt och bestämmer tid för träff. Viktigt vid mötet är att ha med alla papper som hör till bilen samt att rensa den på allt som inte hör till bilen och också städa den ordentligt. Bilhandlaren bedömer bilens värde genom skicket och avverkad körsträcka och ger ett erbjudande. När man är överens skrivs ett avtal och försäljningen är klar. 

Mycket att tänka på inför flytten

13 jul 2019

En flytt kan vara en mycket tuff process och man längtar till att allt är klart. Det är tidskrävande men även fysiskt tungt att packa och bära kartonger och inredning ut och in i fordon och upp och ned för trappor.

Det kräver en del planering för att allt ska flyta, oavsett man göra allt själv eller ta in hjälp. Var noga att planera med marginal så att allt hinns med och i rätt ordning. Till exempel måste man flytta abonemang och försäkring. Det senare är viktigt att det sker vid rätt datum så inte man står utan försäkring på flyttdagen och riskerar att vara utan försäkring i skarven om något skulle hända.

Tips och råd

Sätt ett datum för flytten tidigt så du hinner planera in till exempel eventuell flytthjälp och flyttstädning. Då gäller det att bohaget är packat när det är dags att flytta. När det gäller flyttstädningen måste man boka i god tid före så man är säker på bostaden är tömd.

Gär en checklista med allt som ska göras och pricka av allteftersom. För att vinna tid kan man anlita både hjälp med flytten och flyttstädningen. Det är inte så dyrt i sammanhanget och det går att använda sig av RUT-avdraget för privatpersoner. Vid flyttstädningen får man 50 % avdrag vilken även är mycket enkelt.

Om flyttstädningen missas kommer man straffas och få betala en hög kostnad för detta.

Kontakta städfirma för flyttstädningen

När man är mitt uppe i flytten måste man även tänka på att när man lämnar ifrån sig bostaden ska den vara i bästa skick. Det ska vara noggrant städat och ingen inredning ska vara kvar om man inte gjort upp om det med den inflyttande parten. Det finns regler som måste följas gällande flyttstädning. Om man tänker sig att anlita ett städbolag för flyttstädningen så har de stor erfarenhet och kunskaper om vad en flyttstädning innebär. Det kommer att bli skinande rent utan att du behöver lyfta ett finger och kan ägna dig åt själva inflyttningen på nya stället vilket är nog så tufft.

Man använder sig av professionell städutrustning och är mycket skickliga. Arbetet sker effektivt med hjälp av speciellt framtagna checklistor för flyttstädning och går betydligt fortare än om man själv gör det. Det rekommenderas helt enkelt att ta in erfaren hjälp med flyttstädningen. Det är idel fördelar med städhjälp vid flytten. Det finns betydligt viktigare saker att fokusera på i flytten. 

 

Elektriker – ett framtidsjobb i södra Sverige

2 apr 2019

Arbetsförmedlingen gör löpande prognoser kring vilkaeletriker, elektricitet yrken som är ”framtidsyrken”. Med andra ord yrken där det kommer vara brist på utbildad personal och där det alltså är lätt att få jobb. I mitten av 2018 skrev lokaltidningen Halmstad.se om framtiden i just Halmstad. Överlag förväntades framtidsyrkena hittas inom vård, IT och byggnation. Inte helt oväntat då de tre områdena länge varit bristyrken i Malmö, Halmstad och andra orter i de södra delarna av Sverige-

På listan över de branscher där ”stor brist på arbetskraft” beräknades uppstå fanns bland annat elektriker, fordonsförare, fordonsmekaniker och byggarbetare.

Kräver oftast utbildning

Många av de yrken där efterfrågan är som störst kräver eftergymnasial utbildning. Här kan exempelvis sjuksköterska och ingenjör nämnas. Detta gör även att det inte är helt lätt att få ut mer folk inom en specifik bransch. Även om fler platser skulle skapas på högskolan och fler skulle utbildas så tar det ändå flera år innan de kommer ut på arbetsmarknaden.

Med elektriker krävs däremot inte högskoleutbildning. Däremot finns krav på att man genomfört elektrikerutbildningen på gymnasiet alternativt läst den på privatskola eller Yrkesvux. Efter gymnasieutbildningen väntar däremot en lärlingsperiod under vilken man får lön samtidigt som de sista utbildningsåren genomförs.

Vägar till elektrikerutbildning

De som inte läst till elektriker på gymnasiet kan göra detta via exempelvis Teknikutbildarna, vilket är en av Sveriges största utbildningsföretag med denna inriktning. Finansiering av utbildningen kan ske på flera sätt.

Du kan betala hela utbildningen själv. Det kostar visserligen en del men är samtidigt ett ”säkert kort” för att sedan bli eftertraktad som elektriker. Detta med tanke på framtidsutsikten inom branschen.

Det andra alternativet är att du idag jobbar på ett företag som söker elektriker men inte hittar tillräckligt kompetent personal. I detta fall händer det att de betalar utbildningen till de i personalen som vill bli fördjupa sig och bli elektriker.

Tredje alternativet är att arbetsförmedlingen betalar utbildningen. Detta kan ske i kommuner där man anser att bristen på elektriker är så stor att man är beredd att betala utbildningar till ett par personer per år. Detta för att få dem i arbete och möta behovet på arbetsmarknaden.

Fjärde alternativet är att kommunen beviljat dig att genomföra yrkesvux. De kan därmed godkänna en ansökan trots att utbildningen sker i en annan stad. För att man ska kunna få CSN-bidrag krävs det även att hemkommunen godkänt denna utbildning.

Så hittar du din utbildning

Börja alltid med att prata med arbetsförmedlingen i Halmstad för att diskutera olika lösningar. De kan ofta vara behjälpliga med ytterligare kontakter för att du ska hitta rätt utbildning och finansieringslösning. Detta oavsett om utbildningen genomförs i Halmstad eller i en annan kommun.

Mer info om elektrikeryrket. 

Flyttar som kräver det lilla extra

20 feb 2019

Olika flyttar har olika behov. De allra flesta flyttar som sker i samma stad sker också relativt smärtfritt - oavsett om man tar hjälp eller om man sköter flytten på egen hand och tillsammans med släkt/vänner. Ska man flytta inom Stockholm så kan man alltid åka en extra gång om man glömt någonting eller, helt enkelt, inte fått plats med föremålet i fråga. Irriterande - ja. Men långt ifrån en katastrof.

Det kan det däremot bli om man inser att allting inte kommer att få plats i samband med en längre flytt. Om du ska flytta från Stockholm till Malmö och inser att du har lite för mycket saker i förhållande till plats i bilen så kommer detta att skapa problem - stora sådana; särskilt med tanke på att man sällan har mer än en helg på sig att flytta ur sin bostad.

Vid en längre flytt så tjänar man på att ta hjälp av en flyttfirma. Dessa har nämligen en helt annan vana och kan - bara genom att se ditt bohag - avgöra hur stor bil som kommer att behövas. Dessutom så har man inte sällan en stuvare i sitt stall. Det är en person som är expert på att passa in saker och ting och som kan å det största av bohag att rymmas i den minsta av flyttbilar: utan att någonting tar skada. Det finns även andra detaljer som man bör nämna i sammanhanget.

En av de viktigaste detaljerna handlar om kommunikation. Det vill säga: ska du anlita en flyttfirma i Stockholm för att flytta till Malmö så är det av största vikt att du öppnar upp en rak och ärlig kommunikation om vad du förväntar dig - och vad det är som ska flyttas.

En pianoflytt och flytt av värdefulla saker

Vi äger alla någonting som betyder lite mer för oss. Det kan handla om någonting av personlig värde, det kan handla om någonting som de facto har ett ekonomisk värde och det kan handla om både små och större ting.

Felet många gör i samband med en flytt är att man utgår från att flyttkarlarna ska veta detta och att de ska vara extra försiktiga. Det kommer de inte att vara; för dem så är det en del av det som ska flyttas till dess att du säger att det är värdefullt. Därmed inte sagt att man inte är noggrann och tar det lättvindigt - men om det är en värdefull sak så brukar man emballera denna lite mer noggrant eller kanske lägga den separat.

En annan sak som man bör nämna handlar om större, mer otympliga saker. Ett piano exempelvis. En pianoflytt kräver stor omsorg om det bara handlar om en flytt inom Stockholm; handlar det om en flytt från Stockholm till Malmö - ja, då krävs det också en mer djupgående planering.

Först och främst: hur mycket plats kräver en pianoflytt - innebär det att du kanske måste boka en separat flyttbil enkom för detta instrument? En annan fråga - hur får man ut pianot från din bostad i Stockholm och hur kan man få in det i den nya i Malmö? Den senare frågan blir extremt viktig vid en pianoflytt och här kan du tjäna på att skicka med ritningar av hur fastigheten ser ut.

I vissa fall kan en sådan flytt bli tvungen att inkludera exempelvis en skylift och då bör du ha förberett en sådan nere i Malmö. Ett tips kring planeringen av en pianoflytt är att använda dig av Google Earth där du kan visa bilder för flyttfirman så att de kan mäta, fundera och tänka ut en bra lösning. Är du öppen och ute tidigt med sådan information så kommer flytten att bli bättre och gå mer smärtfritt.

Glöm inte detta när du flyttar

21 jun 2018

Alla som har flyttat någon gång i sitt liv vet att det är en hel del som man ska komma ihåg inför flytten. Ibland kan det vara så mycket att det lätt blir för mycket. Man kan känna att man drunknar i alla praktiska saker som ska ordnas innan man riktig kan landa på den nya adressen. Det är inte bara packning av alla saker som ska till. Man måste se till att alla prenumerationer och fakturor som är knutna till den gamla adressen sägs upp, eller flyttas. Därför har vi gjrot en lista för dig som ska flytta till Malmö, så är det bara att bocka av när du har fullföljt varje punkt som ska klaras av.

Detta bör du göra innan du flyttar

1. Meddela Skatteverket och folkbokföringen den nya adressen

Du bör meddela folkbokföringen din nya adress, vilket alltid görs på Skatteverket. Det har varit Skatteverket som sköter den folkbokföringen sedan svenska kyrkan slutade vara myndighet för den funktionen och höll reda på var folk bodde. 

2. Säg upp/ändra bredband, telefon, TV-avgift och hemförsäkring

Här gäller det att säga upp bredband och el, liksom telefonabonnemang (om man har det), och TV-avgift. Om inte tickar fakturorna på och du betalar i värsta fall för den nya bostadsinnehavaren. Samma gäller hemförsäkringen, som du nog vill få flyttad till den nya adressen. Händer det något i ditt nya hem ska försäkringen täcka ditt hem och inte den gamla adressen.

3. Boka flyttbil

Kom ihåg att boka flyttbilen så snart du vet flyttdatum. Det är stor konkurrens av flyttbilar precis i slutet eller i början av en månad. Du vill ju veta att du kommer iväg när du har tänkt flytta in på den nya adressen.

4. Magasinera saker/möbler du inte vill ta med dig

Tänk igenom vilka möbler och saker som du inte vill ha med. Vill du behålla möbler och annat, men inte vill ha dem på det nya stället kan en magasinering vara bäst. Är det så att du har många saker du inte vill ha kvar alls, kan man sälja eller skänka bort dem. Sälja på Blocket brukar vara ett enkelt sätt att bli av med sakerna.

5. Säg upp dagis- eller fritidsverksamhet

Dagis coh fritidsverksamhet är på samma sätt som bredband, TV och hemförsäkring; de tickar på som vanligt om du inte meddelar om att du inte vill ha kvar de tjänsterna. Att inte göra det är onödigt. Ingen vill betala för tjänster man inte använder sig av.

6. Anlita flyttstädning

Här är egentligen det bästa att slippa bry sig om detta när det är så många andra saker som är nödvändiga att ta itu med. En flyttstädning är en stor sak. Allt måste rengöras. Är man inte van att städa kan det vara svårt att veta hur man ska rengöra allt det som krävs vid en utflyttning.

7. Meddela nära och kära den nya adressen

Detta är viktigast av allt, om man vill behålla kontakten med vänner och nära och kära. Glöm inte att meddela alla den nya adressen.

Respektera varandra efter skilsmässan

1 jun 2018

En förutsättning för att kunna hantera efterbörden av en skilsmässa är att kunna visa respekt för varandra. Det vill säga, även om man kommit underfund med att ett fortsatt liv - av någon anledning - är omöjligt så måste man kunna se varandra i ögonen, respektera varandra och mötas halva på halva vägen. Detta gäller speciellt om skilsmässan omfattar barn. Ett gift par som skiljer sig kommer per automatik att ha fortsatt gemensam vårdnad om barnen.

Det innebär att man tillsammans tar ansvar, fattar avgörande beslut å barnets vägnar, ser till att ekonomisk försörjning finns, att barnet har kläder, mat och tak över huvudet samt tillgång till det viktigaste: kärlek.

Skillnaden blir att barnet har två stycken hem istället för ett och gällande boendefrågan så handlar det inte om en direkt delning a`50/50 (om man inte vill) utan det handlar om att komma överens om hur länge barnet i fråga ska bo hos respektive förälder. Det kan innebära en helg i månaden hos pappa, det kan handla om varannan helg hos mamma och så vidare - lösningen är helt upp till de separerade att komma överens om.

Varför sker en vårdnadstvist?

Något som tyvärr inte alla klarar av. Tyvärr, säger vi med barnen i åtanke. För om det går så långt som till en vårdnadstvist så är de primärt barnen som kommer att drabbas. Om den ena föräldern stämmer den andre i syfte att få ensam vårdnad och den andre - som så ofta sker - motsätter sig detta så har man inlett en vårdnadstvist.

Många tänker direkt att en vårdnadstvist kommer av någon specifikt skäl - våld i hemmet, missbruk, kriminalitet, incest - och att det enbart är en process som drabbar “trasiga” hem och familjer. Så är inte fallet.

Faktum är att många vårdnadstvister kommer av en enkel anledning: att föräldrarna inte kommer överens. Samarbetsproblem brukar anges som skäl och det är ett relativt luddigt - och brett - begrepp som kan handla om allt från att hämtning- och lämning inte fungerar, att den ena föräldern inte svarar i telefonen eller att man, rent allmänt, försöker jävlas och sabotera.

En långväga flytt kan leda till en vårdnadstvist

En annan anledning till varför en vårdnadstvist kan se sin början handlar om att livet tar andra vägar än vad man trott.

Ett exempel: vad händer om du bor i Stockholm, är skild och har två barn och får ett erbjudande om ett jobb nere i Malmö? En chans som du alltid drömt om - men som du trott sprungit dig förbi? Tar du jobbet, ditt pick och pack och drar tillsammans med barnen för att flytta in i en bostad i Malmö?

Det är, i så fall, en sak som definitivt kan leda till en infekterad vårdnadstvist och, förmodligen, också ett beslut från rätten som inte är till din fördel. I ett sådant läge så blir vikten av kommunikation extremt viktig. Du måste även vara medveten om att barnen också har en talan vid en vårdnadstvist. Ju äldre barn, desto tyngre väger orden som kommer ur deras munnar.

Barnens åsikter och önskemål räknas också

Om era barn är lite äldre så är det kanske ingen god idé att rycka upp dem från skola, från kompisar och från den stad de kallar hemma. Du kanske får acceptera att du får dra det kortaste strået i detta och att barnen kanske kommer till dig i Malmö under någon/några helger i månaden medan de “på riktigt” bor hos den andra föräldern.

Undvik den situationen och ta gärna professionell hjälp för vägledning och medling (om så krävs) mellan dig och din forne partner. Om en vårdnadstvist skulle inledas så kommer ni att erbjudas samarbetssamtal. Dessa brukar ha en hög uppklarningsprocent och de handlar om det vi hela tiden tryckt på här: att kommunicera, visa varandra respekt och mötas upp längs halva vägen.

Läs mer om vårdnad och vårdnadstvister på denna sida.

Detta kan du jobba med i Malmö

14 maj 2018

Ska du flytta till Malmö? Du är i så fall på väg ner mot kontinenten och en del av Europa på ett annat sätt än vad sörmlänningarna, svealänningarna, upplänningarna, norrlänningarna och andra -länningar någonsin kan bli. Malmö är en del av Danmark och Danmark är en del av Tyskland, Polen och det övriga Europa. I Malmö har du en annan kultur, med en större blandning av inflyttade malmöiter, danskar och folk från alla jordens hörn. Så vad kan man jobba med om man flyttar till Malmö?

Det kan du jobba med om du inte har utbildning

En snabb sökning på Arbetsförmedlingens sökjobbstjänster visar att man söker säljare, lärarvikarier, skribenter, ekonom, kassör, personlig assistent, programmerare, universitetslektor. De flesta jobb, som på andra ställen i vårt avlånga land. Om man råkar sakna utbildning vad ska man då göra? Då finns det en del arbeten som inte kräver någon större utbildning, eller erfarenhet. Man kan jobba som säljare, parkarbetare, städare, barnskötare eller som diskare. 

Det gör du som städare på ett städföretag

Som städare arbetar du med all slags städning. Vissa som arbetar i branschen säger att alla inte kan städa. Är det så att du inte kan städa, får du den utbildningen i jobbet som du eventuellt behöver. Framför allt gäller det att följa de regler som företaget har när det kommer till städningen. Ofta har man en lista att följa, då är det bara att bocka av det som ska göras. Då kan man hamna att arbeta med hemstädning, man går hem till folk och städar hemma hos dem. Ofta har de olika önskemål om hur de vill ha det. Oftast vill de att en och samma person kommer och städar hemma hos dem. Då är det viktigt med ett bra bemötande. Du kan även städa på kontor, eller arbeta med flyttstädning.

Så arbetar du med flyttstädning

Arbetar du med flyttstädning är det i princip allt som ska städas och rengöras; köksskåp och köksluckor i köket. På spisen, i spisen och bakom den. Alla vitvaror ska tömmas och rengöras inifrån och ut. I badrummet gäller att först rengöra allt porslin; handfat, toalettstol, badkar och allt kakel; i duschen, kaklet på väggarna, golvet och lampan samt badrumsskåp. I alla rum måste alla fönster rengöras, liksom fönsterbrädor, lampor (om det är några kvar), alla element och bakom elementen, alla golv, golvlister, liksom dörrar och dörrlister. Det är viktigt att komma ihåg de små detaljerna om det ska vara riktigt rent; som vägguttag, köksfläkt och ventiler. Först efter det är det klart med flyttstädningen i Malmö. Läs mer här om ett företag som arbetar med flyttstädning i Malmö på: http://www.flyttstädningmalmö.biz.

← Äldre inlägg