Blogg

RSS

Så bygger man enklast ett stenhus

11 Nov 2022

Vill ni bygga ett gediget stenhus men är tveksamma inför kostnaden? Väljer man ett nyckelfärdigt stenhus behöver det inte kosta mer att bygga än andra hus.

Ett stenhus är både vackert och hållbart. Särskilt om man också väljer att bygga ett energismart hus. Stenhus har alltid ett bra inomhusklimat sommar som vinter, vilket också bidrar till lägre energikostnader. En annan fördel med stenhus är att de sällan drabbas av problem med fukt och mögel till skillnad från andra typer av hus.

Ett stenhus har lång hållbarhet och kan stå emot väder och vind bra. Det kräver inte heller särskilt mycket underhåll. Vill man bygga ett stenhus ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserat på detta. De erbjuder nyckelfärdiga stenhus, men kan även hjälpa till att rita ett unikt stenhus helt enligt de önskemål man kan tänkas ha.

Anlita byggföretag som är specialiserade på stenhus

Vill man bygga ett stenhus ska man kontakta ett byggföretag som är specialiserat på att rita och bygga stenhus och boka ett möte. Första gången man ses är det bra om man har bestämt hur stort hus man vill bygga och om det är en enplans- eller tvåplansvilla.

Det är bra om man även har inspirationsbilder som liknar det stenhus man vill bygga. Byggföretaget tar sedan fram ett husförslag med tillhörande offert. Väljer man att gå vidare med husprojektet tar byggfirman hand om bygglovsansökan. Hur mycket det kostar att bygga ett stenhus beror på hur stort man vill bygga men också på vilka materialval man gör invändigt.

Rusta och matcha - så når du drömjobbet

13 Oct 2022

Många som är mellan jobb eller som varit arbetslösa under en längre tid kan behöva hjälp för att återigen ta steget in på arbetsmarknaden. En hjälpande hand kan vara avgörande för att man återigen ska börja tjäna pengar och få en känsla av att både vara uppskattad och behövd.

Idag finns ett program som Arbetsförmedlingen använder sig av vid namn Rusta och matcha som visat sig göra stor skillnad i denna fråga. Som deltagare i Rusta och matcha så ges man helt nya möjligheter att skaffa sig en sysselsättning - och detta även inom branscher och områden som man aldrig tidigare tänkt på.

Idag finns tjänsten i 85 svenska kommuner och har du turen att bo i en sådan där en leverantör av Rusta och matcha erbjuds så har du också, genom att anmäla dig, tagit ett stort steg mot full sysselsättning. Här nedan följer några beskrivande punkter om hur Rusta och matcha arbetar och hur det fungerar:

  • Du är unik. Det viktigaste är att Rusta och Matcha har utbildade lotsar som jobbar på en individnivå: anmäler du dig så får du en egen coach och ni båda arbetar - tillsammans - mot ett gemensamt mål som ligger i att du ska få ett jobb. Lotsen kommer att träffa dig dagligen och vara exakt det stöd du behöver.
  • Du får nya verktyg. Rusta och matcha kommer att hjälpa dig med allt från att visa hur du skriver ett bra CV vidare till hur du hanterar exempelvis en arbetsintervju. Därutöver så kommer du att få göra studiebesök, träffa företag och använda dig av ett gigantiskt kontaktnät.
  • Du rustas upp. Vad är du bra på och vilka egenskaper är dina styrkor? Rusta och matcha är experter på att se var man som arbetssökande skulle kunna passa inom. Vilket kan innebära en helt ny utmaning mot hur och var man tidigare arbetat. Det öppnas upp nya dörrar!
  • Du matchas. Vilka företag behöver din kompetens? Rusta och matcha har täta samarbeten med företag som behöver kompetens. Dessa kan du matchas mot och genom detta också få in en fot - och förhoppningsvis också ett jobb.

Hundfoder finns i olika smaker

12 Aug 2022

Lite variation på det hundfoder du köper skadar inte. Det kan räcka med en ny smak för att det ska bli lockande att äta. Variera lamm med kyckling till exempel.

Det var den tråkiga tiden på året när det inte var tillåtet med jakt på grund av att djuren hade ungar. Asta, som var en jakthund, begrep ju inte riktigt det där förstås. Hon hade gärna jagat vilken tid på året som helst. Nu fick hon nöja sig med att hålla konditionen uppe genom att vara ute och springa med husse.

För tillfället låg hon dock ensam hemma och väntade. Dagmatte hade lämnat av henne efter eftermiddagspromenaden. Väntan kändes lång, men så äntligen hörde hon bilen köra upp på uppfarten. Husse var hemma! En nyckel hördes i låset och sedan öppnades dörren. Asta viftade glatt på svansen och hälsade sin herre välkommen hem.

Nytt hundfoder önskas

Plötsligt reagerade hennes känsliga nos. Husse hade med sig hundfoder hem. Asta nosade ivrigt på säcken. Kyckling - det var inte så dumt. Hon tittade ivrigt upp mot sin ägare. Var det inte matdags snart? Till hennes besvikelse satte dock husse in den nya säcken i garderoben i hallen. Vad är det för mening med det?

Dags för kvällsmat. Fodertunnan i köket öppnades och mat hälldes upp i Astas skäl. Jaha, hon skulle tydligen få nöja sig med samma mat som i går. Ja, det var faktiskt samma mat som hon hade ätit i ett par veckor nu. Inget fel på lamm, men lite variation hade varit trevligt. Tänkte husse kanske behålla det där kycklingfodret för sig själv?

Sommardäck och väglag

12 Aug 2022

Säkerhet är viktigt i trafiken. Att ha rätt däck håller dig och din bil säker. Lär dig mer om däcksäkerhet och byt till sommardäck på en certifierad verkstad.

De flesta har säkert koll på vinterdäck. Varför de behövs, när de ska bytas och vilket mönsterdjup de ska ha. Men även sommardäck är viktigt att ha koll på, av säkerhetsskäl. Du får använda sommardäck mellan första april och sista november, om det inte råder vinterväglag. Mönsterdjupet ska vara 1,6 millimeter på sommardäck, men ännu djupare för att få bra grepp på vått underlag.

Sommardäck slits inte lika hårt som vinterdäck, på grund av det något snällare klimatet och underlaget, men bör ändå ses över inför varje säsong. Mönsterdjupet är viktigt för bra grepp, men man bör även kontrollera eventuella torrsprickor och förslitningsskador, samt lufttryck och att gummit är openetrerat och helt.

Verkstad hjälper dig att välja sommardäck

Eftersom sommardäck inte slits lika hårt som vinterdäck håller de längre, men det kan ibland ändå löna sig att skaffa nya däck. Utvecklingen kring däck går mycket fort och säkrare däck blir ständigt tillgängliga på marknaden. Många av de nyare däcken är även mer miljövänliga och rullar smidigare på vägen.

Att välja däck kan kännas svårt, eftersom utbudet är så stort. Det kan även kännas betungande att behöva hålla reda på storlek, märke, mönsterdjup och modell. Då kan man vända sig till en däckverkstad för att få hjälp. Många verkstäder erbjuder inte bara försäljning och påsättning av däck, utan även sin expertis och erfarenhet.

Bröllopslokal finns att hyra i Malmö

22 Jul 2022

Behöver du hyra en bröllopslokal i Malmö finns det fantastiska möjligheter. Du kan helt enkelt hyra en av alla de fest- och bröllopslokaler som står och väntar.

Tänk dig en bröllopsfest där du har en vidsträckt utsikt över fälten. Himlen breder ut sig ovanför era huvuden. En skön och ljum sommarvind sveper in och prasslar nästan omärkligt i den mustiga grönskan. Det kanske låter som ett önskescenario men det kan faktiskt bli din verklighet.

Vill du att ditt bröllop ska bli perfekt kan det vara på en gård där det gamla möter det nya. Precis som vid ett bröllop. De liv ni levde förr i det gamla blir nu ett gemensamt liv i det nya. Med nyheter och förändring runt hörnet och evigheten manifesterad över era huvuden.

Bröllopslokal i Malmö med alla era behov på menyn

Det finns nog fler än endast en bröllopslokal i Malmö som kan erbjuda det mesta för att täcka era behov vid en bröllopsfest. En del saker brukar ingå i priset medan det finns tillägg som ni kan välja beroende på vilken stämning och inriktning ert bröllopstema har.

En gammal gård kan erbjuda er tak över huvudet under själva middagen, där allt är dukat och stämmer in i minsta detalj. Det finns även underhållning i form av musik eller annat som du vill ha under kvällen. Du bestämmer själv hur mycket av arbetet du vill ordna med och hur mycket extra du vill ha med utöver det som ingår i grundhyran.

Rund pool ovan mark för bad på hemmaplan

9 Jun 2022

Alla gillar inte att ligga och trängas som ett gäng packade sillar på badstranden. Då kan en rund pool ovan mark vara en lösning för varma sommardagar.

Att ta sig ett dopp i hav eller sjö varma dagar är oftast fantastiskt skönt. Det som inte är lika skönt är att ligga och trängas med andra på stranden. Höra barn skrika när de kastar sand på varandra. Tonårsgängen som ska bräcka varandra med högst musik. Strandbaren som doftar av flottiga hamburgare.

Andra drömmer om att bara kunna få flyta runt i lugn och ro, utan oro att man driver ut till havs. Då är det dags att investera i en egen pool hemma på tomten. Det finns olika typer av pooler man kan installera. En del pooler ska grävas ner på tomten. Efter det är de fasta och svåra att flytta på.

En flyttbar rund pool ovan mark

Andra föredrar pooler som man kan flytta på om det skulle behövas, alternativt en pool som är lätt att göra sig av med om man tröttnar. Då är en rund pool ovan mark det rätta alternativet. Det kräver minimalt med arbete för att installera poolen på tomten. En hyfsat plan yta är det som behövs i trädgården.

När poolen är installerad och klar kan du äntligen njuta av att ta ett dopp i böljan den blå. De enda man behöver trängas med är de personer man bjuder in till poolhäng med. De varma dagarna är numera räddade!

Är du intresserad av maskinuthyrning i Malmö?

14 May 2022

Du kan hyra maskiner i Malmö istället för att köpa egna. Det kan vara bra istället för att göra en dyr investering. Speciellt om du är ny i branschen.

Är du helt ny i en bransch och ska göra ett jobb kan det vara mycket bättre att hyra maskiner i Malmö istället för att köpa in dyrt. Då behöver du inte börja ditt företagande med förlustsiffror. Dina intäkter från jobbet du gör skulle kunna täcka hyran av maskinerna. Dessutom kan det ge dig plus i kassan. Det kommer klirra gott i dina öron. Du startar med vinst och det ger mersmak och drivkraft att jobba vidare. En riktigt bra situation att börja med. Hyr dina maskiner i Malmö och sätt igång ditt företagande. Lekande lätt kör du igång och kan njuta av det du gör.

En garvad maskinförare kan mycket väl behöva maskinuthyrning

För dig som redan är igång är det en lika bra idé att hyra maskinerna du ska arbeta med. Du vet säkert hur dyrt det är att köpa in dem och sedan underhålla dem. Dessutom ska de ju stå någonstans när de inte används. Att underhålla både maskinhallar och stora maskiner är ett heltidsjobb bara det. Då blir det mindre tid över att göra det som är det roliga. Det du är bra på. Bättre då att göra det man är bäst på. När alla gör det blir det bra jobbat. Dag efter dag i ditt liv. Mindre bekymmer och mer arbetsglädje.

Rusta och matcha hittar jobben i Malmö

28 Apr 2022

Rusta och matcha är tjänsten som gör det möjligt att hitta drömjobbet i Malmö. Med en personlig handledare får du hjälp med att leta upp och söka rätt jobb.

Det finns många anledningar till varför man letar jobb. Kanske är man nyutbildad och letar efter sitt första jobb, kanske vill man byta karriär eller bara har tröttnat på sitt gamla jobb men vet inte riktigt vad man vill göra istället. Det viktiga är att våga ta steget till förändring.

Det som utmärker programmet rusta och matcha är att det vänder sig till personer som av någon anledning behöver en extra push i jobbletandet. Det kan handla om att hitta motivation till att börja leta, eller få kunskap om hur man går tillväga för att söka ett jobb. I andra fall kan det vara att man har behov av språkstöd för att lyckas.

Rusta och matcha - vägen till framtiden

För att kunna använda dig av tjänsten rusta och matcha finns det vissa kriterier. Arbetsförmedlingen beslutar om detta är tjänsten för dig, så du måste först och främst vara inskriven där. Sedan bedömer din arbetsförmedlare om du är rätt kandidat för programmet genom olika samtal och genomgångar.

Det sista du behöver göra innan du kastar dig ut i jobbsökandet är att välja leverantör av tjänsten. Det finns nämligen fler företag som jobbar med att hjälpa människor till ett nytt jobb eller utbildning. Efter att du har valt leverantör träffas ni och gör en kartläggning av bakgrund, erfarenheter och mål för framtiden.

Smarta markiser i Malmö

27 Apr 2022

Det finns markiser i Malmö för många användningsområden. De kan användas till en balkong för att ge svalka varma dagar, eller för att täcka ett caféfönster och skydda alla goda bakverk.

Den nya poolen var perfekt. Anna älskade att ta en simtur varje morgon och sedan ligga och läsa i solstolen en liten stund innan jobbet. Men de senaste dagarna hade hon insett att gubben som bodde i huset bredvid gjorde sig ärenden till delen av tomten som gränsade till hennes. Han klippte gräset vid staketet. Hämtade bollar han kastat åt hunden som inte ides springa och hämta dem. Allt bara för att titta på henne i bikini, det visste hon.

Anna ojade sig för sina arbetskamrater som tyckte att hon tog i. Hon visste att de tyckte hon var lite fin i kanten.

Markiser stoppade gubben i Malmö

Tillslut sa en av arbetskamraterna åt henne att skaffa en markis. Trodde de att hon var dum? Markiser hängde man över fönster, var skulle hon sätta den? Lyckligtvis hann densamme fortsätta innan Anna sa något. Sidomarkiser är perfekt som insynsskydd och dessutom blir det lä. Det gör det så skönt att ligga där och känna solen steka.

Så snart Anna kom hem googlade hon på pris på markiser i Malmö. Sedan läste hon på om sidomarkiser. De monterades på stolpen och drogs ut när man skulle använda dem. De kunde enkelt tas bort om man så önskade. Hon beställde en grå som passade bra med trägolvet. Nu skulle gubben få leta efter något annat att titta på.

Paintball ger roligaste svensexan i Malmö

25 Feb 2022

Att spela paintball på en svensexa i Malmö med ett gäng vänner är grymt kul. Kanske inte lika roligt med de mindre snygga blåmärkena man kan få, men det är helt klart värt vartenda blåmärke.

En svensexa är brudgummens avstamp från livet som ogift ungkarl till en stadgad äkta make. Självklart ska sådant firas med bästa vännerna och rolig släkt. Många gånger genom historien har gängen runt brudgummen utsatt honom för pinsamheter och rena elakheter. Det som gänget tyckte var roligt var inte alltid något som den blivande äkta maken uppskattade.

Paintball på svensexan höjer humöret

Idag har fler och fler insett att en svensexa, men även möhippor, ska vara roliga minnen att se tillbaka på. Förhoppningsvis har man även lite roligt material att visa för gästerna på bröllopet utan att det för den delen är pinsamt. En svensexa i Malmö behöver inte alls handla om gulliga saker som att klappa katter och gå kramkurser för att vara snäll.

Det bästa är att utgå från den blivande brudgummens intresse och vad han skulle uppskatta. Det ska även fungera bra i gänget som ska vara med på svensexan utan att ruinera alla. Då är paintball en bra aktivitet. Att få springa runt med ett härligt högt adrenalinpåslag och få skjuta på varandra med färgbollar är riktig roligt. Paintball ger dessutom både minnen och goa blåmärken för en tid framöver att skratta åt. Bästa tipset är nog att planera in aktiviteten i god tid så det inte finns några blåmärken kvar till bröllopet.

Brottmålsadvokat i Malmö

24 Jan 2022

När ett brott har begåtts har den anklagade rätt till en advokat. Att ta kontakt med en brottmålsadvokat i Malmö kan vara det som gör skillnad. Deras kunskaper hjälper hela vägen till beslut.

Anders var i chock. Ena stunden satt han i köket och läste tidningen, i nästa vara han anmäld för hemfridsbrott och stöld. Att hans före detta flickvän kunde göra detta hade han aldrig kunnat tro.

Tacksamheten över att hans syster var så skärpt visste inga gränser. Anna hade sett till att en brottmålsadvokat hade blivit inkopplad. Nu väntar de på att få träffa denne för första gången.

Hjälp av erfaren brottmålsadvokat

Erika, brottmålsadvokaten, kändes väldigt kompetent när hon ledde honom genom alla de steg som skulle följa. Han fick berätta vad som hade hänt. Att han åkt till sin lägenheten som han och exet bott i tillsammans och hämtat en tv-apparat.

Hon lovade att sitta med i alla förhör och kommande rättegång, om det blev en sådan. Lovade att hon skulle göra allt hon kunde för att hjälpa honom. Det kändes tryggt. Hon hade många års erfarenhet av liknande fall och visste hur utredningarna gick till.

Innan dom sa adjö, gav Erika honom kontaktdetaljer ifall han hade några frågor eller funderingar.

När allt var över många månader senare hade hon hållit sitt ord. Genom noggrant arbete hade polisen och Erika kunnat bevisa att han hade rätt att vistas i lägenheten och att tv-apparaten var hans redan innan Anders och hans exsambo flyttade ihop. Nu var han tacksam för sparade kvitton och världens bästa brottmålsadvokat. Läs mer om - på den här hemsidan: brottmålsadvokatmalmö.se

I Malmö hinner du med att gå till tandläkaren

20 Sep 2021

Till skillnad från i andra storstäder är det lätt att hinna med ett besök hos tandläkaren i Malmö. Tur, eftersom regelbundna besök är en nyckel till att hålla dina tänder både rena och snygga.

Det är inte helt lätt att få ihop livet i en storstad. Under de senaste åren har många människor upptäckt att livspusslet i en stressig stad, som huvudstaden, helt enkelt inte går ihop. Att flytta ut på landet har varit en lockande lösning, men att helt avstå från storstadspulsen kan vara ett svårt beslut.

Att välja Malmö är smart på många sätt för den som vill ha stadens alla möjligheter men också tid att hinna med sådant som verkligen är viktigt i livet. Såsom barnen, att vara ledig, att hinna träna och inte minst: att gå till tandläkaren.

Ett årligt besök hos tandläkaren är ett måste

Det låter kanske löjligt att inte hinna med ett besök om året hos en så viktig person som din tandläkare. Men faktum är att många stressade storstadsbor ständigt skjuter upp besöket hos tandläkaren eller tandhygienisten. Tyvärr för det med sig en rad olika risker för din tandhälsa.

Tandvärk är till exempel ett mycket sent symptom på kariesangrepp och hål i tänderna. Har det gått så långt att du känner av tandvärk borde du ha gått till tandläkaren för länge sedan. Det som är bra med Malmö är att det aldrig är långt att gå – inom Malmös stadskärna tar du dig vart som helst på en halvtimme.

Boka en tid för Invisalign i Malmö

21 Sep 2020

Har du problem med dina tänder? Har du ett bett som är skevt, har du för långt mellanrum mellan varje tand eller har du tänder som ser konstiga ut? Du är långt ifrån ensam. Idag finns det en lösning som hjälper dig utan att det syns. Invisalign ger dig leendet åter och denna behandling erbjuds hos kliniker från Malmö i söder till Kiruna i norr.

I Sverige har vi en väldigt välutvecklad tandvård sett till att alla får chansen att få bra tänder. Vi har fri tandvård fram till dess att man fyller 23 år. Det ger oss ett bra startskott där vi kan ge oss ut i vuxenlivet med friska, starka tänder och där vi också kan slippa de värsta problemen. Men, för många så kan dels problemen komma senare och dels så kan också själva behandlingen som erbjöds som lösning ha varit avskräckande. Det senare kan illustreras av den vanliga tandställningen i form av en räls.

En räls reglerar tänderna på ett utmärkt sätt - men den syns också. För ungdomar - som befinner sig i en känslig ålder - så kan en räls skapa problem. Något som gör att man avstår och där man alltså i vuxen ålder finner sig i ett läge där man har ett bett som är snett eller tänder som är långt ifrån perfekta. Invisalign är en tandställning som fungerar på samma sätt som en räls, men med den tydliga skillnaden att den inte syns. Har du problem med dina tänder som vuxen i Malmö så är Invisalign definitivt en behandling som rekommenderas. Den fungerar och den gör det dagligen - men ingen ser att du får dina tänder reglerade.

Invisalign är revolutionerande och lär inom kort även erbjudas som ett alternativ även till barn och unga. Som sagt: det handlar om en väldigt känslig ålder. Vissa landsting i Sverige erbjuder också tandvårdschecken för behandling med Invisalign hos privata kliniker. Stockholm är ett exempel på detta. Fler lär säkerligen ta efter.

Ny teknologi - Invisalign låter dig följa utvecklingen

Med en vanlig räls kan man egentligen bara hoppas - och drömma - hur den framtida tandraden ska se ut. Med Invisalign kan man dels se hur resultatet kommer att bli och dels också följa hela resan fram till målet. Vid den första - extremt viktiga - konsultationen hos din tandläkare gällande invisalign i Malmö kommer man att ta bilder som sedan används för att framställa en 3-D modell av hur resultatet kommer att bli. Det är viktigt. Skulle du känna att det inte är tillfredsställande så kan du också avstå från att genomföra behandlingen med Invisalign.

Väljer du att fortsätta så kommer transparenta skenor att tillverkas för just dina tänder - med dessa som mall - och i dessa finns det speciella chip. En teknologi som möjliggör att du - via en app i din telefon - hela tiden kan se hur dina tänder, sakta med säkert, förflyttas mot den position de slutligen ska ha. Det är väldigt häftigt och ger patienten en spännande väg från start till mål.

Invisalign fungerar inte enbart för det rent estetiska och som hjälp till ett tilltalande, vackert leende. Lika viktigt är att det är en behandling som kan komma att underlätta exempelvis tuggande av mat och göra att framtida dentala problem uppkommer. En annan fördel är att skenorna är sköna att bära. Det finns ingenting som skaver eller tar emot: man har dem på utan att det känns. Invisalign har, kort och gott, extremt många fördelar.

Malmö staden i den svenska södern

11 Aug 2020

Nästan längst ner i landet ligger Sveriges tredje största stad och nordens sjätte största, Malmö. Turning torso som är en välkänd byggnad i staden är europas tredje högsta bostadshus.

Öresundsbron är en annan välkänd konstruktion som med sin 15,9 km långa förbindelse sammanknyter städerna Malmö och Köpenhamn. Den enda fasta länken mellan Sverige och kontinenten. Trots att många numera reser över med bil eller tåg för att arbeta i grannlandet eller för att fortsätta ner mot kontinenten så behöver man såklart resa lite längre än Danmark för att behöva få Vaccin för utlandsresor i Malmö. Bron har dessutom blivit en turistattraktion i sig. Vid västra delen ligger Pepparholmen en konstgjord ö som blivit ett naturreservat. Ingen är tillåten att besöka den och öns natur har utvecklats utan påverkan av människan. Bron består av både bro, artificiell ö och tunnel.

Malmö som turiststad

Att befinna sig i Malmö känns lite som att vara utomlands då södra sverige i mycket influerats av länder på andra sidan bron. Även språket kan tyckas påminna om danska, om än de flesta skåningar inte skulle hålla med om det. Efter Öresundsbron är Lilla Torg en plats som de flesta turister talar varmt om. På torget i gamla tider trängdes både kötthandlare, bagare och andra försäljare, men idag har istället saluhallar tagit över all försäljning. Runt om finns ett flertal restauranger och här ser man flera korsvirkeshus som är typiska för denna delen av landet. Torget myllrar av människor dagtid och när solen går ner hörs glada skratt från barer och restauranger runt omkring.

Lite annorlunda aktiviteter

Det är alltid spännande när en plats erbjuder något utöver det vanliga och det gör definitivt Malmö. Vad sägs om att ta en gondoltur och se den vackra slottsträdgården samtidigt som gondoljären sjunker vackra serenader på Italienska. Här märker man verkligen att sydeuropa har tagit sig upp till norden på ett härligt sätt. Om man nu gillar vatten så varför inte ta sig fram på kanalen med SUP-bräda. På så vis får man både frisk luft, vackra vyer och motion. En annan vattenaktivitet på kanalerna är att åka flotte. Här tar man med sin egen mat och dryck eller beställa av företagets catering. Sedan är det bara att komma ombord och njuta av sällskap och levande musik. Allt medan flotten flyter fram genom flera vackra parker. Förutom kanalerna har man såklart det blå havet alldeles nära.

Vi köper din bil Malmö

2 Mar 2020

Vi köper din bil Malmö - vad innebär det och vad skiljer sig mellan att sälja sin bil till en bilhandlare eller en privatperson? Vad avgör försäljningspriset och hur går processen till?

Om man funderar på att sälja sin bil så är ofta något av det första man vill ta reda på, hur mycket bilen är värd. Men hur tar man reda på det? Ett sätt är att gå igenom alla sidor på internet som säljer bilar för att jämföra den egna bilen med de som säljs och på det viset kunna klura på hur mycket den egna bilen är värd. Det brukar dock vara svårt eftersom det sällan finns någon annan bil som är precis likadan som den egna och det kan även vara svårt att själv bedöma hur mycket ett pris kan skilja sig beroende på alla de faktorer som gör en bil. Nya företag finns numera på internet, som kan genom att få lite information om bilen, ge en ungefärlig bedömning av hur mycket bilen är värd. Och inte bara det. De kan även köpa bilen och sedan sälja den vidare så att man själv slipper ha kundkontakten.

Sälja till bilhandlare eller privatperson

Generellt sett så tar bilhandlare högre priser av kunder än de som säljer privat och det kan vara ett argument för att vilja sälja bilen själv. Men det är också så att många kunder inte vill köpa bil av en privatperson i och med att man då oftast köper bilen i befintligt skick och inte kan få igenom vissa korrigeringar som byte av däck eller om något annat behöver lagas eller tillföras. En bilhandlare som Vi köper din bil Malmö har också garantier som gäller ifall något är fel på bilen vid försäljningen som kan innebära att hela, eller delar, av reparationskostnaderna står bilhandlaren för. Eller så kan man vid stora problem med bilen få pengarna tillbaka.

Processen att sälja en bil

Om man bestämt sig för att sälja sin bil till en bilhandlare så tar man kontakt med den man valt och bestämmer tid för träff. Viktigt vid mötet är att ha med alla papper som hör till bilen samt att rensa den på allt som inte hör till bilen och också städa den ordentligt. Bilhandlaren bedömer bilens värde genom skicket och avverkad körsträcka och ger ett erbjudande. När man är överens skrivs ett avtal och försäljningen är klar. 

← Äldre inlägg