Så bygger man enklast ett stenhus

Vill ni bygga ett gediget stenhus men är tveksamma inför kostnaden? Väljer man ett nyckelfärdigt stenhus behöver det inte kosta mer att bygga än andra hus.

Ett stenhus är både vackert och hållbart. Särskilt om man också väljer att bygga ett energismart hus. Stenhus har alltid ett bra inomhusklimat sommar som vinter, vilket också bidrar till lägre energikostnader. En annan fördel med stenhus är att de sällan drabbas av problem med fukt och mögel till skillnad från andra typer av hus.

Ett stenhus har lång hållbarhet och kan stå emot väder och vind bra. Det kräver inte heller särskilt mycket underhåll. Vill man bygga ett stenhus ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserat på detta. De erbjuder nyckelfärdiga stenhus, men kan även hjälpa till att rita ett unikt stenhus helt enligt de önskemål man kan tänkas ha.

Anlita byggföretag som är specialiserade på stenhus

Vill man bygga ett stenhus ska man kontakta ett byggföretag som är specialiserat på att rita och bygga stenhus och boka ett möte. Första gången man ses är det bra om man har bestämt hur stort hus man vill bygga och om det är en enplans- eller tvåplansvilla.

Det är bra om man även har inspirationsbilder som liknar det stenhus man vill bygga. Byggföretaget tar sedan fram ett husförslag med tillhörande offert. Väljer man att gå vidare med husprojektet tar byggfirman hand om bygglovsansökan. Hur mycket det kostar att bygga ett stenhus beror på hur stort man vill bygga men också på vilka materialval man gör invändigt.

11 Nov 2022