Vilka stadsdelar sticker ut i Malmö?

Malmö som stad kallas ibland för parkernas stad. En sanning med modifikation, staden har de facto näst minst grönyta i Sverige – en yta som dessutom ser ut att kunna krympa än mer i framtiden i och med den kraftiga expansionen. Dock – de parker som finns gör verkligen skäl för namnet och här finns det i synnerhet en sådan som verkligen sticker ut.

Vi talar naturligtvis om Pildammsparken där man kan se hurtiga malmöbor jogga omkring under arla morgon, där man kan se soldyrkare och där man under kvällstid kan stöta på olika personer under sin kvällspromenad. En härlig plats som tilltalar ung som gammal! Det finns några stadsdelar i malmö som sticker ut och vi tänkte räkna upp några av dessa:

Exempel på områden i Malmö

  • Möllevången: ät dig jorden runt på Möllan (som platsen heter i folkmun) ska du som turist besöka Malmö eller om du funderar på att flytta till staden så är Möllan ett givet besök som verkligen säger allt om Malmö och vilken underbar befolkning som där finns.
  • Hyllie: en stadsdel under kraftig utveckling där man ser att det ständigt byggs nya, spännande saker. Här ligger bland annat Malmö Arena.
  • Västra hamnen. Det som en gång vare tt renodlad industriområde är idag att räkna som en av de mest attraktiva stadsdelarna i Malmö. Här ligger Turning Torso – Sveriges näst högsta byggnad och lite av Malmös nya arkitektturiska flaggskepp.
  • Södra innerstaden. Har en ung befolkning och det är här det ”händer” i Malmö. Cafeer, restauranger, nattklubbar och liv och rörelse under dygnets alla timmar – allt detta kan du räkna med i södra innerstaden.
  • Västra innerstaden: präglas av ett lite lugnare tempo och där många grönområden finns – bland annat då ovan nämnda Pildammsparken. Även stranden Ribersborgsstranden ligger här och ”Ribban” är ett måste för många malmöbor under sommaren.
  • Rosengård. ” Du kan ta en kille från Rosengård, men d kan aldrig ta Rosengård från en kille ”. Zlatans bevingade ord hälsar dig välkommen till Rosengård och området har ett lite stökigt rykte som inte stämmer riktigt överens med verkligheten. Här bor många barnfamiljer och det finns ett rikt föreningsliv och mycket kärlek. I Rosengård bor 23.000 invånare och det talas fler än 50 olika språk. En plats där kulturer möts!