Hundfoder finns i olika smaker

Lite variation på det hundfoder du köper skadar inte. Det kan räcka med en ny smak för att det ska bli lockande att äta. Variera lamm med kyckling till exempel.

Det var den tråkiga tiden på året när det inte var tillåtet med jakt på grund av att djuren hade ungar. Asta, som var en jakthund, begrep ju inte riktigt det där förstås. Hon hade gärna jagat vilken tid på året som helst. Nu fick hon nöja sig med att hålla konditionen uppe genom att vara ute och springa med husse.

För tillfället låg hon dock ensam hemma och väntade. Dagmatte hade lämnat av henne efter eftermiddagspromenaden. Väntan kändes lång, men så äntligen hörde hon bilen köra upp på uppfarten. Husse var hemma! En nyckel hördes i låset och sedan öppnades dörren. Asta viftade glatt på svansen och hälsade sin herre välkommen hem.

Nytt hundfoder önskas

Plötsligt reagerade hennes känsliga nos. Husse hade med sig hundfoder hem. Asta nosade ivrigt på säcken. Kyckling - det var inte så dumt. Hon tittade ivrigt upp mot sin ägare. Var det inte matdags snart? Till hennes besvikelse satte dock husse in den nya säcken i garderoben i hallen. Vad är det för mening med det?

Dags för kvällsmat. Fodertunnan i köket öppnades och mat hälldes upp i Astas skäl. Jaha, hon skulle tydligen få nöja sig med samma mat som i går. Ja, det var faktiskt samma mat som hon hade ätit i ett par veckor nu. Inget fel på lamm, men lite variation hade varit trevligt. Tänkte husse kanske behålla det där kycklingfodret för sig själv?

12 Aug 2022