Rusta och matcha - så når du drömjobbet

Många som är mellan jobb eller som varit arbetslösa under en längre tid kan behöva hjälp för att återigen ta steget in på arbetsmarknaden. En hjälpande hand kan vara avgörande för att man återigen ska börja tjäna pengar och få en känsla av att både vara uppskattad och behövd.

Idag finns ett program som Arbetsförmedlingen använder sig av vid namn Rusta och matcha som visat sig göra stor skillnad i denna fråga. Som deltagare i Rusta och matcha så ges man helt nya möjligheter att skaffa sig en sysselsättning - och detta även inom branscher och områden som man aldrig tidigare tänkt på.

Idag finns tjänsten i 85 svenska kommuner och har du turen att bo i en sådan där en leverantör av Rusta och matcha erbjuds så har du också, genom att anmäla dig, tagit ett stort steg mot full sysselsättning. Här nedan följer några beskrivande punkter om hur Rusta och matcha arbetar och hur det fungerar:

  • Du är unik. Det viktigaste är att Rusta och Matcha har utbildade lotsar som jobbar på en individnivå: anmäler du dig så får du en egen coach och ni båda arbetar - tillsammans - mot ett gemensamt mål som ligger i att du ska få ett jobb. Lotsen kommer att träffa dig dagligen och vara exakt det stöd du behöver.
  • Du får nya verktyg. Rusta och matcha kommer att hjälpa dig med allt från att visa hur du skriver ett bra CV vidare till hur du hanterar exempelvis en arbetsintervju. Därutöver så kommer du att få göra studiebesök, träffa företag och använda dig av ett gigantiskt kontaktnät.
  • Du rustas upp. Vad är du bra på och vilka egenskaper är dina styrkor? Rusta och matcha är experter på att se var man som arbetssökande skulle kunna passa inom. Vilket kan innebära en helt ny utmaning mot hur och var man tidigare arbetat. Det öppnas upp nya dörrar!
  • Du matchas. Vilka företag behöver din kompetens? Rusta och matcha har täta samarbeten med företag som behöver kompetens. Dessa kan du matchas mot och genom detta också få in en fot - och förhoppningsvis också ett jobb.
13 Oct 2022