Detta kan du jobba med i Malmö

Ska du flytta till Malmö? Du är i så fall på väg ner mot kontinenten och en del av Europa på ett annat sätt än vad sörmlänningarna, svealänningarna, upplänningarna, norrlänningarna och andra -länningar någonsin kan bli. Malmö är en del av Danmark och Danmark är en del av Tyskland, Polen och det övriga Europa. I Malmö har du en annan kultur, med en större blandning av inflyttade malmöiter, danskar och folk från alla jordens hörn. Så vad kan man jobba med om man flyttar till Malmö?

Det kan du jobba med om du inte har utbildning

En snabb sökning på Arbetsförmedlingens sökjobbstjänster visar att man söker säljare, lärarvikarier, skribenter, ekonom, kassör, personlig assistent, programmerare, universitetslektor. De flesta jobb, som på andra ställen i vårt avlånga land. Om man råkar sakna utbildning vad ska man då göra? Då finns det en del arbeten som inte kräver någon större utbildning, eller erfarenhet. Man kan jobba som säljare, parkarbetare, städare, barnskötare eller som diskare. 

Det gör du som städare på ett städföretag

Som städare arbetar du med all slags städning. Vissa som arbetar i branschen säger att alla inte kan städa. Är det så att du inte kan städa, får du den utbildningen i jobbet som du eventuellt behöver. Framför allt gäller det att följa de regler som företaget har när det kommer till städningen. Ofta har man en lista att följa, då är det bara att bocka av det som ska göras. Då kan man hamna att arbeta med hemstädning, man går hem till folk och städar hemma hos dem. Ofta har de olika önskemål om hur de vill ha det. Oftast vill de att en och samma person kommer och städar hemma hos dem. Då är det viktigt med ett bra bemötande. Du kan även städa på kontor, eller arbeta med flyttstädning.

Så arbetar du med flyttstädning

Arbetar du med flyttstädning är det i princip allt som ska städas och rengöras; köksskåp och köksluckor i köket. På spisen, i spisen och bakom den. Alla vitvaror ska tömmas och rengöras inifrån och ut. I badrummet gäller att först rengöra allt porslin; handfat, toalettstol, badkar och allt kakel; i duschen, kaklet på väggarna, golvet och lampan samt badrumsskåp. I alla rum måste alla fönster rengöras, liksom fönsterbrädor, lampor (om det är några kvar), alla element och bakom elementen, alla golv, golvlister, liksom dörrar och dörrlister. Det är viktigt att komma ihåg de små detaljerna om det ska vara riktigt rent; som vägguttag, köksfläkt och ventiler. Först efter det är det klart med flyttstädningen i Malmö. Läs mer här om ett företag som arbetar med flyttstädning i Malmö på: http://www.flyttstädningmalmö.biz.

14 May 2018