Flytta till Malmö från Stockholm

Ska du flytta till Malmö från Stockholm? Du är inte ensam. Även om Stockholm är den stad som växer allra snabbast i Sverige, är det inte ovanligt att en del stockholmare väljer att flytta till Malmö från Stockholm. Malmö har till exempel Sveriges största högskola, Malmö Högskola, med över 24 000 studenter. Om det inte är därför du flyttar ner, kanske du har fått ett jobb hos något av de många företag som finns i staden, eller för närheten till kontinenten och Köpenhamn.

Varför flytta till Malmö från Stockholm?

Som nämnt i inledningen är det en hel del som väljer att flytta hit för att studera. Men det finns betydligt fler anledningar än så. Här ger vi några exempel:

  • Malmö Högskola är Sveriges största högskola med över 24 000 studenter. Här finns mängder av utbildningar, kurser och program inom varierande områden.
  • Starkt näringsliv. I Malmö finns många välutbildade med hög och bred kompetens. Det här lockar många företag, inom flera olika områden, att etablera sig i staden.
  • Stor och varierande arbetsmarknad. Bara för att man bor i Malmö behöver man inte arbeta inom stadens gränser. Malmö ligger nära storstaden Köpenhamn och har en kort pendlingstid dit. Det är inte alls ovanligt att Malmöbor arbetar i Köpenhamn och vice versa. Därtill finns städer som Lund i närheten, dit många flyttar för att främst studera, men också arbeta. Är man verksam i Lund är det inte alls omöjligt att bo i Malmö med den korta pendlingstiden.
  • Goda kommunikationer. Som nämnt ovan ligger Malmö i närheten av flera städer, där Köpenhamn är den största. Därtill finns här även goda möjligheter att resa med flyg. Förutom Malmö Airport, finns också Kastrup i Köpenhamn som är en Nordens största flygplats med mängder av avgångar och destinationer.

Restider mellan Malmö och Stockholm

Den som planerar att flytta till Malmö från Stockholm kommer säkerligen att besöka hemstaden med jämna mellanrum. Avståndet är visserligen ganska stort, men goda möjligheter till kommunikationer finns. Till exempel går avgångar från Malmö Airport till Bromma Flygplats ofta, och restiden är inte många minuter. Många väljer att ta tåget eller bilen, som tar fyra och en halv respektive sex timmar. Därtill trafikerar flera bussbolag sträckan mellan de båda städerna.

Dock är det just kanske inte kommunikationerna med Stockholm som är den stora fördelen med att bo i Malmö, utan snarare närheten till kontinenten. Att ta sig till Köpenhamn och vidare ut i Europa är betydligt enklare än om du bor i Stockholm.

Läs mer om vad en flyttfirma kan erbjuda här: http://www.flyttfirmanstockholm.se/.

14 Mar 2018