Glöm inte detta när du flyttar

Alla som har flyttat någon gång i sitt liv vet att det är en hel del som man ska komma ihåg inför flytten. Ibland kan det vara så mycket att det lätt blir för mycket. Man kan känna att man drunknar i alla praktiska saker som ska ordnas innan man riktig kan landa på den nya adressen. Det är inte bara packning av alla saker som ska till. Man måste se till att alla prenumerationer och fakturor som är knutna till den gamla adressen sägs upp, eller flyttas. Därför har vi gjrot en lista för dig som ska flytta till Malmö, så är det bara att bocka av när du har fullföljt varje punkt som ska klaras av.

Detta bör du göra innan du flyttar

1. Meddela Skatteverket och folkbokföringen den nya adressen

Du bör meddela folkbokföringen din nya adress, vilket alltid görs på Skatteverket. Det har varit Skatteverket som sköter den folkbokföringen sedan svenska kyrkan slutade vara myndighet för den funktionen och höll reda på var folk bodde. 

2. Säg upp/ändra bredband, telefon, TV-avgift och hemförsäkring

Här gäller det att säga upp bredband och el, liksom telefonabonnemang (om man har det), och TV-avgift. Om inte tickar fakturorna på och du betalar i värsta fall för den nya bostadsinnehavaren. Samma gäller hemförsäkringen, som du nog vill få flyttad till den nya adressen. Händer det något i ditt nya hem ska försäkringen täcka ditt hem och inte den gamla adressen.

3. Boka flyttbil

Kom ihåg att boka flyttbilen så snart du vet flyttdatum. Det är stor konkurrens av flyttbilar precis i slutet eller i början av en månad. Du vill ju veta att du kommer iväg när du har tänkt flytta in på den nya adressen.

4. Magasinera saker/möbler du inte vill ta med dig

Tänk igenom vilka möbler och saker som du inte vill ha med. Vill du behålla möbler och annat, men inte vill ha dem på det nya stället kan en magasinering vara bäst. Är det så att du har många saker du inte vill ha kvar alls, kan man sälja eller skänka bort dem. Sälja på Blocket brukar vara ett enkelt sätt att bli av med sakerna.

5. Säg upp dagis- eller fritidsverksamhet

Dagis coh fritidsverksamhet är på samma sätt som bredband, TV och hemförsäkring; de tickar på som vanligt om du inte meddelar om att du inte vill ha kvar de tjänsterna. Att inte göra det är onödigt. Ingen vill betala för tjänster man inte använder sig av.

6. Anlita flyttstädning

Här är egentligen det bästa att slippa bry sig om detta när det är så många andra saker som är nödvändiga att ta itu med. En flyttstädning är en stor sak. Allt måste rengöras. Är man inte van att städa kan det vara svårt att veta hur man ska rengöra allt det som krävs vid en utflyttning.

7. Meddela nära och kära den nya adressen

Detta är viktigast av allt, om man vill behålla kontakten med vänner och nära och kära. Glöm inte att meddela alla den nya adressen.

21 Jun 2018