Malmö staden i den svenska södern

Nästan längst ner i landet ligger Sveriges tredje största stad och nordens sjätte största, Malmö. Turning torso som är en välkänd byggnad i staden är europas tredje högsta bostadshus.

Öresundsbron är en annan välkänd konstruktion som med sin 15,9 km långa förbindelse sammanknyter städerna Malmö och Köpenhamn. Den enda fasta länken mellan Sverige och kontinenten. Trots att många numera reser över med bil eller tåg för att arbeta i grannlandet eller för att fortsätta ner mot kontinenten så behöver man såklart resa lite längre än Danmark för att behöva få Vaccin för utlandsresor i Malmö. Bron har dessutom blivit en turistattraktion i sig. Vid västra delen ligger Pepparholmen en konstgjord ö som blivit ett naturreservat. Ingen är tillåten att besöka den och öns natur har utvecklats utan påverkan av människan. Bron består av både bro, artificiell ö och tunnel.

Malmö som turiststad

Att befinna sig i Malmö känns lite som att vara utomlands då södra sverige i mycket influerats av länder på andra sidan bron. Även språket kan tyckas påminna om danska, om än de flesta skåningar inte skulle hålla med om det. Efter Öresundsbron är Lilla Torg en plats som de flesta turister talar varmt om. På torget i gamla tider trängdes både kötthandlare, bagare och andra försäljare, men idag har istället saluhallar tagit över all försäljning. Runt om finns ett flertal restauranger och här ser man flera korsvirkeshus som är typiska för denna delen av landet. Torget myllrar av människor dagtid och när solen går ner hörs glada skratt från barer och restauranger runt omkring.

Lite annorlunda aktiviteter

Det är alltid spännande när en plats erbjuder något utöver det vanliga och det gör definitivt Malmö. Vad sägs om att ta en gondoltur och se den vackra slottsträdgården samtidigt som gondoljären sjunker vackra serenader på Italienska. Här märker man verkligen att sydeuropa har tagit sig upp till norden på ett härligt sätt. Om man nu gillar vatten så varför inte ta sig fram på kanalen med SUP-bräda. På så vis får man både frisk luft, vackra vyer och motion. En annan vattenaktivitet på kanalerna är att åka flotte. Här tar man med sin egen mat och dryck eller beställa av företagets catering. Sedan är det bara att komma ombord och njuta av sällskap och levande musik. Allt medan flotten flyter fram genom flera vackra parker. Förutom kanalerna har man såklart det blå havet alldeles nära.

11 Aug 2020