Mycket att tänka på inför flytten

En flytt kan vara en mycket tuff process och man längtar till att allt är klart. Det är tidskrävande men även fysiskt tungt att packa och bära kartonger och inredning ut och in i fordon och upp och ned för trappor.

Det kräver en del planering för att allt ska flyta, oavsett man göra allt själv eller ta in hjälp. Var noga att planera med marginal så att allt hinns med och i rätt ordning. Till exempel måste man flytta abonemang och försäkring. Det senare är viktigt att det sker vid rätt datum så inte man står utan försäkring på flyttdagen och riskerar att vara utan försäkring i skarven om något skulle hända.

Tips och råd

Sätt ett datum för flytten tidigt så du hinner planera in till exempel eventuell flytthjälp och flyttstädning. Då gäller det att bohaget är packat när det är dags att flytta. När det gäller flyttstädningen måste man boka i god tid före så man är säker på bostaden är tömd.

Gär en checklista med allt som ska göras och pricka av allteftersom. För att vinna tid kan man anlita både hjälp med flytten och flyttstädningen. Det är inte så dyrt i sammanhanget och det går att använda sig av RUT-avdraget för privatpersoner. Vid flyttstädningen får man 50 % avdrag vilken även är mycket enkelt.

Om flyttstädningen missas kommer man straffas och få betala en hög kostnad för detta.

Kontakta städfirma för flyttstädningen

När man är mitt uppe i flytten måste man även tänka på att när man lämnar ifrån sig bostaden ska den vara i bästa skick. Det ska vara noggrant städat och ingen inredning ska vara kvar om man inte gjort upp om det med den inflyttande parten. Det finns regler som måste följas gällande flyttstädning. Om man tänker sig att anlita ett städbolag för flyttstädningen så har de stor erfarenhet och kunskaper om vad en flyttstädning innebär. Det kommer att bli skinande rent utan att du behöver lyfta ett finger och kan ägna dig åt själva inflyttningen på nya stället vilket är nog så tufft.

Man använder sig av professionell städutrustning och är mycket skickliga. Arbetet sker effektivt med hjälp av speciellt framtagna checklistor för flyttstädning och går betydligt fortare än om man själv gör det. Det rekommenderas helt enkelt att ta in erfaren hjälp med flyttstädningen. Det är idel fördelar med städhjälp vid flytten. Det finns betydligt viktigare saker att fokusera på i flytten. 

 

13 Jul 2019