Rusta och matcha hittar jobben i Malmö

Rusta och matcha är tjänsten som gör det möjligt att hitta drömjobbet i Malmö. Med en personlig handledare får du hjälp med att leta upp och söka rätt jobb.

Det finns många anledningar till varför man letar jobb. Kanske är man nyutbildad och letar efter sitt första jobb, kanske vill man byta karriär eller bara har tröttnat på sitt gamla jobb men vet inte riktigt vad man vill göra istället. Det viktiga är att våga ta steget till förändring.

Det som utmärker programmet rusta och matcha är att det vänder sig till personer som av någon anledning behöver en extra push i jobbletandet. Det kan handla om att hitta motivation till att börja leta, eller få kunskap om hur man går tillväga för att söka ett jobb. I andra fall kan det vara att man har behov av språkstöd för att lyckas.

Rusta och matcha - vägen till framtiden

För att kunna använda dig av tjänsten rusta och matcha finns det vissa kriterier. Arbetsförmedlingen beslutar om detta är tjänsten för dig, så du måste först och främst vara inskriven där. Sedan bedömer din arbetsförmedlare om du är rätt kandidat för programmet genom olika samtal och genomgångar.

Det sista du behöver göra innan du kastar dig ut i jobbsökandet är att välja leverantör av tjänsten. Det finns nämligen fler företag som jobbar med att hjälpa människor till ett nytt jobb eller utbildning. Efter att du har valt leverantör träffas ni och gör en kartläggning av bakgrund, erfarenheter och mål för framtiden.

28 Apr 2022