Så hittar du rätt företag inom VVS i Malmö

Det finns många områden där du kan komma i kontakt med VVS och vara i behov att anlita ett företag inom denna bransch. VVS (värme, ventilation och sanitet) är nämligen områden där man, allt som oftast, behöver hjälp. Det kan här handla om att du är i behov att att installera en tvätt- eller diskmaskin, det kan handla om att du vill installera en värmepump för frånluft i ditt hus i malmö och och det kan likväl handla om att du är i behov att rengöra rör- och ledningar på insidan av huset genom en så kallad stamspolning. Samtliga dessa exempel kräver hjälp från ett företag inom VVS.

Vi nämnde Malmö som stad och det gjorde vi inte av någon slump. I en större stad så finns det högre konkurrens mellan företag inom VVS och detta både på gott och ont. Vi tar det goda först och säger att du vill ha hjälp med att dra nytt avlopp och nytt vatten till ditt hus. De fördelar du har här gäller nästan uteslutande priset. Tack vare konkurrensen så kan du A) kontakta flera företag som erbjuder sina tjänster inom VVS i Malmö. B) ställa de offerter du får in mot varandra och C) välja den billigaste firman för att dra ditt vatten och ditt avlopp.

Så lätt är det dock inte. Tyvärr. För; då det kommer till ett så känsligt område som VVS och vatten i synnerhet så måste man sätta kvalitet i första rummet. Du vill, kort och gott, inte riskera att jobbet blir så undermåligt utfört att det i framtiden kan uppkomma vattenskador i huset. Därför så kan du heller inte följa schemat ovan till punkt och pricka; nej – du måste addera vissa saker innan du skriver på ett avtal. Vi visar dig hur du ska bära dig åt för att även säkerställa att kvalitet finns med i bilden och hos det företag du anlitar i Malmö:

  • Ring tidigare kunder: det är ett bra sätt att se över kvaliteten; hör dig för hur de upplevt jobbet, bemötandet samt om det kommit några problem i efterhand. Ju längre tillbaka i tiden du kan gå i referensväg – desto bättre är det, en vattenskada visar sig sällan direkt.
  • Certifikat: har samtliga anställda certifikat och behörighet för att jobba med VVS? Kolla detta och var även noggrann med att sådana visas upp då de anställda kommer hem till dig i Malmö.
  • Medlem i VVS Företagen? Det här är en branschorganisation som finns där som ytterligare en kvalitetsstämpel för oss konsumenter. Är det företag du funderar på att anlita i Malmö medlemmar? Ja, då kan du också vara trygg med att du får ett korrekt jobb utfört.
  • Vidare? Se till att få garanti på jobbet, se över vilka försäkringar som företaget jobbar mot samt betala aldrig i förskott. Säg till i förväg om du vill använda ditt rot-avdrag (och kolla på Skatteverkets hemsida huruvida du är berättigad till detta innan).
15 Dec 2016