Värmepumpar ger bättre energi

Det finns ett bra sätt att som husägare komma till bukt med en hög levnadskostnad och detta genom att se över vilken typ av energibrunn man har till huset. Det troliga är att man betalar för mycket i förhållande till vad man får för sina pengar. Kort och gott; äger du ett hus i Malmö där du betalar väldigt mycket pengar för energi och upptäcker att ni har fjärrvärme så finns det alla anledning att överväga ett byte. Till vad? Ja, vad finns det för förutsättningar, är nästa fråga.

Lösningen är nämligen värmepumpar, men vilken typ av sådan som passar bäst för just ditt hus i Malmö är något som måste avgöras av hur naturen ser ut i området. Gällande värmepumpar så finns det sådana för satt ta tillvara på energi från berggrunden, från sjövärme, från frånluft och från jorden – det hela handlar alltså primärt om att hitta värmepumpar som passar för varje typ av hus och område. Vi kan här säga att du kontaktar en återförsäljare av värmepumpar i Malmö, låter denne genomföra en geoteknisk undersökning där han efter avslutad sejour konstaterar att bergvärme är den bästa lösningen för dig.

Här har du tur – men du har en initial otur också. Detta kan förklaras av att just bergvärme är den dyraste energibrunnen att förse ett hus med; man måste borra – något som står för lejonparten av kostnaden – man måste gräva, återställa marken igen och man måste välja värmepump samt få denna installerad och anpassad efter sitt hus. Här kan du räkna med minst 100 000 kronor. En hög summa som du dock kan börja räkna av på direkt då bergvärme kommer att kunna sänka din årliga energiräkning med upp till 80 %.

Värmepumpar för andra källor är inte lika dyra – men de ger en liknande effekt och sänker kostnaden rejält i förhållande till vad du i dagsläget betalar.

Välj en obunden återförsäljare av värmepumpar

Oavsett vilken energibrunn du får presenterad som ditt bästa alternativ i Malmö så finns det en annan sak som vi måste trycka på gällande värmepumpar: välj en återförsäljare som är obunden och som inte jobbar mot ett specifikt märke.

Det viktiga är att din värmepump är anpassad efter ditt hus och förutsättningarna där – inte vad som står skrivet på den. Ibland så kan en värmepump från ett större, mer etablerat märke vara bäst, men i vissa fall så kan en annan – lite billigare – vara betydligt bättre. En obunden och neutral återförsäljare är att föredra.

Läs mer här: www.värmepumparmalmö.nu.

 

31 Oct 2016