Vi köper din bil Malmö

Vi köper din bil Malmö - vad innebär det och vad skiljer sig mellan att sälja sin bil till en bilhandlare eller en privatperson? Vad avgör försäljningspriset och hur går processen till?

Om man funderar på att sälja sin bil så är ofta något av det första man vill ta reda på, hur mycket bilen är värd. Men hur tar man reda på det? Ett sätt är att gå igenom alla sidor på internet som säljer bilar för att jämföra den egna bilen med de som säljs och på det viset kunna klura på hur mycket den egna bilen är värd. Det brukar dock vara svårt eftersom det sällan finns någon annan bil som är precis likadan som den egna och det kan även vara svårt att själv bedöma hur mycket ett pris kan skilja sig beroende på alla de faktorer som gör en bil. Nya företag finns numera på internet, som kan genom att få lite information om bilen, ge en ungefärlig bedömning av hur mycket bilen är värd. Och inte bara det. De kan även köpa bilen och sedan sälja den vidare så att man själv slipper ha kundkontakten.

Sälja till bilhandlare eller privatperson

Generellt sett så tar bilhandlare högre priser av kunder än de som säljer privat och det kan vara ett argument för att vilja sälja bilen själv. Men det är också så att många kunder inte vill köpa bil av en privatperson i och med att man då oftast köper bilen i befintligt skick och inte kan få igenom vissa korrigeringar som byte av däck eller om något annat behöver lagas eller tillföras. En bilhandlare som Vi köper din bil Malmö har också garantier som gäller ifall något är fel på bilen vid försäljningen som kan innebära att hela, eller delar, av reparationskostnaderna står bilhandlaren för. Eller så kan man vid stora problem med bilen få pengarna tillbaka.

Processen att sälja en bil

Om man bestämt sig för att sälja sin bil till en bilhandlare så tar man kontakt med den man valt och bestämmer tid för träff. Viktigt vid mötet är att ha med alla papper som hör till bilen samt att rensa den på allt som inte hör till bilen och också städa den ordentligt. Bilhandlaren bedömer bilens värde genom skicket och avverkad körsträcka och ger ett erbjudande. När man är överens skrivs ett avtal och försäljningen är klar. 

2 Mar 2020